RSS

Blog

Spremni za školu? Saznajte što je sve potrebno i kolike su točno cijene
Spremni za školu? Saznajte što je sve potrebno i kolike su točno cijene

Na što paziti kod izbora torbe i ruksaka? Kolike su cijene ruksaka, torbi i školskog pribora? Što nam je zaista potrebno za školu?

Kako odabrati kvalitetan školski ruksak?

Polazak u školu najuzbudljiviji je trenutak djetinjstva, što govori i činjenica da se vjerojatno svatko od nas sjeća prvog dana u školskim klupama i pamti svoju prvu školsku torbu. Danas se, više no ikad, pazi da torba koju će dijete svakodnevno nositi na svojim leđima bude što lakša i anatomski pri...

Kako brže i lakše do petica u školi?

Sigurno ste se nekad zapitali na koji način najlakše zapamtiti gradivo. Stručnjaci već duže vrijeme pokušavaju dati odgovor na to pitanje te smišljaju različite tehnike učenja koje će školarcima i studentima olakšati učenje. Svaki pojedinac ima svoj način učenja koji mu najviše odgovara, a ovo su ne...

Jeste li čuli za teoriju zelene olovke?

ŠKOLARAC je došao iz škole, mama kao mama pregledava knjige i bilježnice i prvo što uočava jest ona drečava crvena kemijska kojom je učitelj(ica) jasno istaknula sve napisane greške. "Opet si to krivo napisao. Kakvo je to slovo draga? Kada ćeš naučiti gramatiku i brojeve?" - I dijete ponovno mora pr...

Metode kojima ćete povećati djetetov IQ

Metode kojima ćete povećati djetetov IQ

Mozak djeteta razvija se nevjerojatnom brzinom, a u tom razvoju dodatno pomaže djetetovo okruženje. Zbog toga je vrlo važna svakodnevna interakcija s djetetom, kako bi njegova okolina bila što više stimulirajuća za razvoj moždanih stanica.
Inteligencija se n...

Kako kupovati na internetu?
Kako kupovati na internetu?

Kupovina na internetu štedi nam vrijeme, živce i novac, no još uvijek vas muči je li potpuno sigurna. Donosimo savjete uz koje ćete bezbrižno puniti "online" košaricu.

 

Koristite samo provjerene stranice

Ako razmišljate o kupnji s nepoznate stranice, prije toga pogledajte na internetu iskustva k...

10 pravila izrade mentalne mape
10 pravila izrade mentalne mape

Većina misli da je kreativnost dar koji posjeduju samo odabrani pojedinci, no činjenica je da je riječ o urođenoj vještini koju je potrebno graditi i razvijati tijekom cijeloga života.

Proces izrade mentalne mape poprilično je jednostavan. Sve kreće od ključne teme, odnosno glavnog problema koji se...

Kako predškolca naučiti slova i brojeve?
Kako predškolca naučiti slova i brojeve?

Djeca u toj dobi ne trebaju znati pisati sva slova i brojeve, za to postoji škola, ali bi trebala imati razvijene predvještine čitanja i pisanja koje se na vrlo zabavan način mogu pokazati i približiti djetetu.

Bitno je pratiti djetetove interese i uočiti što u određenom trenutku zaokuplja djetetov...

banner