Nemate proizvoda u vašoj košarici.
Pretražite
Personal menu
(0)
Filteri
RSS

Blog

Spremni za školu? Saznajte što je sve potrebno i kolike su točno cijene

Na što paziti kod izbora torbe i ruksaka? Kolike su cijene ruksaka, torbi i školskog pribora? Što nam je zaista potrebno za školu?

Kako odabrati kvalitetan školski ruksak?

Polazak u školu najuzbudljiviji je trenutak djetinjstva, što govori i činjenica da se vjerojatno svatko od nas sjeća prvog dana u školskim klupama i pamti svoju prvu školsku torbu. Danas se, više no ikad, pazi da torba koju će dijete svakodnevno nositi na svojim leđima bude što lakša i anatomski prilagođena. Dobra školska torba osigurava pravilno držanje učenika prilikom njenog nošenja. Preporučena težina školske torbe je do 15% težine tijela djeteta, a neka istraživanja i preporuke ukazuju da težina torbe ne smije prelaziti ni 10% tjelesne težine djeteta. Kod prvašića koji u prosjeku ima 24 kilograma, torba ne bi smjela biti teža od 3,6 kg, a prema nekim mjerenjima je teža čak i od 7 kg.

TamTam je hrvatska tvrtka koja je odlučila uzeti sve faktore u obzir i dizajnirati školski ruksak Whoosh koji zadovoljava sve uvjete. Whoosh je ruksak koji se povlačenjem patentnog zatvarača odvaja u dva ruksaka. Jedan možete koristiti za školu, a drugi za trening i na taj način uštedjeti vrijeme i novac.

Dizajn, veličina i boja podijeljene su u nekoliko kategorija kako bi svaki školarac pronašao funkcionalan ruksak koji mu najbolje odgovara. Materijal izrade je 600D polyester otporan na vremenske utjecaje, a koliko je kvalitetan govori nam činjenica da svaki Whoosh ruksak dolazi s čak 2 godine garancije.

Whoosh je postavljen, s prozračnim stražnjim dijelom i lumbalnim osloncem za maksimalnu udobnost. Naramenice su podesive, ojačane i ergonomski oblikovane. Višestruki pretinci za bolju organizaciju, te bočni mrežasti đžep za bočicu vode.

Ako vam se sviđa ideja o funcionalnosti, omiljeni model ruksaka odaberite na http://tamtam.com.hr/ruksaci-5

Kako brže i lakše do petica u školi?

Sigurno ste se nekad zapitali na koji način najlakše zapamtiti gradivo. Stručnjaci već duže vrijeme pokušavaju dati odgovor na to pitanje te smišljaju različite tehnike učenja koje će školarcima i studentima olakšati učenje. Svaki pojedinac ima svoj način učenja koji mu najviše odgovara, a ovo su neke od tehnika:

Raspodjela učenja

Najbolje bi bilo kada bi to činili tijekom nekoliko dana jer ćemo duže pamtiti gradivo ako ga učimo kroz veći vremenski period.

Priprema za učenje

Za učenje je potrebna koncentracija i pozitivno razmišljanje te uklanjanje stvari koje odvraćaju pozornost. Zato bi bilo najbolje kada bi na nekoliko sati ugasili računalo i mobilni telefon (ili ga barem utišali).

Mozartov efekt

Stručnjaci tvrde da djela W. A. Mozarta zbog glasnoće koja se izmjenjuje svakih 30 sekundi Mozartova glazba „zagrijava mozak“ i pobuđuje kreativno i motivacijsko područje u ljudskom mozgu.

Pisanje bilješki

Dok učite najbolje bi bilo da zapisujete bitne činjenice i primjere. Na taj način vaš mozak bolje „upija“ ono što ste pročitali.

Mnemotehnike

Mnemotehnike koje su koristili i stari Grci, pomažu da ono što nam je besmisleno dobije neko značenje. Postoji više načina da to postignemo, a to su: skraćivanje riječi, pamćenje samo prvih slova, stvaranje logičnih rečenica od riječi koje želimo upamtiti, korištenje ritma i rime, predočavanje slike, izrada mentalne mape i slično. Poboljša pamćenje za čak 200%.

Mentalne mape

Klasična mentalna mapa u sredini ima krug u kojem se nalazi tema, a oko kruga se nalaze bitne činjenice vezane uz temu. Budući da se tehnologija razvija svakim danom, ne čudi činjenica da postoje računalni program i mobilna aplikacija za izradu mentalih mapa. SpiderScribe i iMindMap su aplikacije koje služe za organizaciju i stvaranje tekstova i slika koje koristimo pri izradi mentalne mape. Mentalne mape su jednostavne, potiču kreativnost i pomažu u pamćenju gradiva.

MURDER metoda

Ova tehnika se sastoji od riječi: Mood (raspoloženje), Understand (razumjeti), Recall(podsjetiti se), Digest (podijeliti), Expand (proširiti), Review (preispitati). Prije učenja je potrebno stvoriti pozitivnu atmosferu, a zatim treba početi učiti s razumijevanjem. Kad završimo, trebali bismo se još jedanput podsjetiti svega što smo prošli. Lakše ćemo svladati gradivo ako ga podijelimo na nekoliko cjelina i proširimo s primjerima. Na kraju svega trebamo preispitati dosadašnji rad.

ČPČPP metoda

Jedan od načina lakšeg učenja željenog sadržaja je i ČPČPP metoda. Prema ovoj metodi potrebno je ČITATI letimično prije detaljnog čitanja PITAJUĆI SE pritom koji je dio gradiva bitan. Zatim ponovno ČITATI, ali ovaj put s razumijevanjem.  Moramo PAMTITI pročitano koristeći vlastite riječi i PONAVLJATI svako nekoliko sati (odnosno dana). Ova tehnika se primjenjuje kad s učenjem krenemo par dana prije samog ispita.

Ovaj tekst donosi vam TamTam.com.hr webshop na kojem možete pronaći baš sve za školu i ured po povoljnim cijenama i dostavom u roku 48 sati. Pogledajte našu ponudu na http://www.tamtam.com.hr/

Jeste li čuli za teoriju zelene olovke?

ŠKOLARAC je došao iz škole, mama kao mama pregledava knjige i bilježnice i prvo što uočava jest ona drečava crvena kemijska kojom je učitelj(ica) jasno istaknula sve napisane greške. "Opet si to krivo napisao. Kakvo je to slovo draga? Kada ćeš naučiti gramatiku i brojeve?" - I dijete ponovno mora proći proces tuge i nezadovoljstva zbog svojih grešaka. I nikakva pokuda, posebno ona naglašena, neće mu biti poticajna da se poboljša, da se fokusira na Bit ću bolji!

Umjesto grešaka i crvene olovke, svom školarcu u bilježnici potražite samo najbolje napisana slova i njih istaknite zelenom olovkom. Ono što se time postiže je oduševljenje kod djece koja će vježbanje pisanja ravnati prema zeleno zaokruženim slovima i crtama, i zbilja se potruditi iznova ponoviti sva baš lijepo napisana slova.

Crvena boja nas čini pažljivijima, plava potiče kreativnost dok zelena djeluje smirujuće i pomaže boljoj koncetraciji.

Ako vam se svidjela ideja kako unaprijediti učenje i pamćenje, sigurno ćete obožavati nove briši/piši gel olovke kojima i prvašići lako pišu i potpuno čisto i brzo se brišu. Pogledajte ponudu na http://www.tamtam.com.hr/mg-pisibrisi-svijet

Metode kojima ćete povećati djetetov IQ

Metode kojima ćete povećati djetetov IQ

Mozak djeteta razvija se nevjerojatnom brzinom, a u tom razvoju dodatno pomaže djetetovo okruženje. Zbog toga je vrlo važna svakodnevna interakcija s djetetom, kako bi njegova okolina bila što više stimulirajuća za razvoj moždanih stanica.
Inteligencija se ne nasljeđuje nego isključivo potencijal koji je tek potrebno razviti. Ovo su neke od vježbi koje kroz igru i razgovor možete primjenjivati:


Ponavljanje niza
Djeca često dođu u fazu ponavljanja riječi koje roditelj izgovara. Ovu situaciju iskoristite na način da svaki put kada dijete ponovi za vama, dodate još riječi. Ako dijete lakše pamti brojeve, pokušajte ponavljati niz brojeva i kroz igru ga naučite broj telefona, mobitela ili poštanski broj.
Uzročno-posljedične veze
Sva usvojena znanja treba povezivati da bi lakše razumjeli svijet oko sebe. Pričajte o svakodnevnim situacijama i dopustite djetetu da samo donese logički zaključak. Na primjer, ako čaša padne, razbit će se, ali propitujte što bi se još moglo dogoditi te stvarajte slijed događaja.


Čitanje priča
Čitanjem učimo nove riječi koje nam uvelike pomažu pri izražavanju emocija i znanja. Važno je nakon svake nove riječi zastati i objasniti djetetu što pročitana riječ znači te je primjenjivati u daljnjem razgovoru. Dok čitate, mijenjajte ton glasa i tempo kako bi zadržali pažnju i sve pretvorili u zabavno iskustvo koje će pomoći djetetu da zavoli čitanje.


Stimulativno okruženje
Učinite svakodnevnicu novom prilikom za učenje. Koristite didaktičke igračke kao što su kocke za slaganje, društvene igre, radne listove namijenjene određenoj dobi djeteta te izrađujete različite jednostavne projekte. Uz slušanje glazbe i pamćenje ritma, potičite dijete na ples ili vježbu te na taj način poboljšate motoričke sposobnosti. Dok šetate prirodom, pitajte dijete što čuje, što vidi i kojim putem bi se mogli vratiti kući. Kroz stalne poticaje, motivirat ćete dijete da i samo obrati pažnju na njemu zanimljive detalje te da samostalno zaključuje.

Djeca kroz igru mogu naučiti puno toga, iskoristite njihovu maštu i svijet prepun šarenila i bezbrižnosti.
Ovaj tekst donosi vam TamTam webshop na kojem možete pronaći baš sve za školu i ured.
Pogledajte našu ponudu 2u1 ruksaka, pernica, bilježnica i svih ostalih potrepština.
Povoljne cijene- Dostava u roku 48h- Plaćanje pouzećem

Kako kupovati na internetu?

Kupovina na internetu štedi nam vrijeme, živce i novac, no još uvijek vas muči je li potpuno sigurna. Donosimo savjete uz koje ćete bezbrižno puniti "online" košaricu.

 

Koristite samo provjerene stranice

Ako razmišljate o kupnji s nepoznate stranice, prije toga pogledajte na internetu iskustva kupaca. Usporedite cijene željenog proizvoda s cijenama na drugim stranicama jer ako je ponuda predobra, možda ipak nije istinita.

 

Privatan WiFi umjesto javnog (i besplatnog)

Iako je primamljiv, dostupan i nužan, javan WiFi nosi mnogo rizika i predstavlja laku metu za napad te krađu podataka. Ako onaj super komad koji je na sniženju baš morate kupiti dok ste izvan kuće, koristite podatkovni promet koji vam pruža vaš teleoperater.

 

Kupnja bez kreditne kartice

U Hrvatskoj postoji veliki broj stranica na kojima možete kupovati bez kreditne kartice. Nakon što ispunite obrazac sa svojim podacima i odaberete proizvode koje želite kupiti, jednostavno zaključite kupnju. Odabrani proizvodi bit će poslani na vašu adresu, a platit ćete ih tek kad ih preuzmete (tkz.plaćanje pouzećem).

 

Ne zaboravite na povrat

Ako ste proizvod ili uslugu kupili putem interneta ili izvan trgovine (telefonski, poštanskom narudžbom ili od trgovačkog putnika), imate pravo i otkazati i vratiti tu narudžbu u roku od 14 dana, iz bilo kojeg razloga i bez obrazloženja.

 

Ovaj tekst vam donosi TamTam webshop na kojem možete pronaći sve za školu i ured po povoljnim cijenama, 2 godine garancije, dostavu u roku 48h i plaćanje pouzećem. http://www.tamtam.com.hr/

10 pravila izrade mentalne mape

Većina misli da je kreativnost dar koji posjeduju samo odabrani pojedinci, no činjenica je da je riječ o urođenoj vještini koju je potrebno graditi i razvijati tijekom cijeloga života.

Proces izrade mentalne mape poprilično je jednostavan. Sve kreće od ključne teme, odnosno glavnog problema koji se zapisuje na sredini lista papira te se potom, u obliku krošnje drveta, grana na pojmove i ideje koje se daljnjim grananjem detaljnije razrađuju i dorađuju.

 

Britanski profesor i psiholog Tony Buzan savjetuje da se prilikom izrade primjenjuju sljedeća pravila:

 

1. početi od sredine nekim crtežom koji karakterizira temu na kojoj se radi;

2. koristiti razne simbole i različite veličine slova u cijelom dijagramu;

3. odrediti i upisati ključne riječi; 4. svaka ključna riječ mora biti zapisana samostalno;

5. značenje na linijama koje izlaze iz ključne riječi mora se odnositi na ključnu riječ;

6. duljina linije iznad koje se pišu riječi neka bude jednaka duljini riječi;

7. koristiti različite boje; 8. razviti svoj stil izrade mentalnih mapa;

9. naglasiti najvažnije dijelove i koristiti asocijacije 

10. nacrt mentalne mape napraviti jasno u zrakastoj strukturi.

Kako predškolca naučiti slova i brojeve?

Djeca u toj dobi ne trebaju znati pisati sva slova i brojeve, za to postoji škola, ali bi trebala imati razvijene predvještine čitanja i pisanja koje se na vrlo zabavan način mogu pokazati i približiti djetetu.

Bitno je pratiti djetetove interese i uočiti što u određenom trenutku zaokuplja djetetovu pažnju te iskoristiti to za aktivnosti kroz koje ćete ga zainteresirati za papir, olovku, bojanje, crtanje, itd.

Forsiranje neke aktivnosti bi moglo imati kontraefektni učinak te bi dijete moglo razviti još veći otpor nego što ga ima.

 

Svakodnevno puno razgovarate o onome što ga okružuje. Na taj način ćete obogatiti djetetov rječnik. Postavite sebi cilj da vaše zajednički provedeno vrijeme bude usmjereno na različite zanimljivosti kao što je upis u knjižnicu, zajedničko biranje knjige koje ćete mu vi kod kuće čitati, igranje igre riječima, glasovima i slovima. Pokušajte stalno poticati znatiželju koristeći se znakovima, imenima ulica kada šećete gradom, čitanjem imena djetetovog omiljenog junaka ili naslova novog crtanog filma na kino plakatu. Svaku dobru reakciju djeteta trebate nagraditi, pohvaliti i svakako izbjegavati kritiziranje. Kad dođe do zasićenja i pada koncentracije prijeđite na neku drugu aktivnost ili se odmorite.

 

Ako pak primijetite da je dijete zainteresirano i spremno, možete odabrati svaki dan olovku druge boje i izabrati jedno slovo koje ćete napisati na papir, pa ćete nakon nekog vremena imati cijelu abecedu na jednom papiru. Slova ne trebaju biti napisana linearno nego dijete može samo izabrati u koji kut papira će smjestiti neko od slova. Papir možete zalijepiti na vidljivo mjesto i pohvaliti mališana na njegovom remek dijelu. U početku birajte "jednostavnija" slova kao što su I, O, V, L, T.

 

Djeca kroz igru mogu naučiti puno toga, iskoristite njihovu maštu i svijet prepun šarenila i bezbrižnosti.

Ovaj tekst donosi vam TamTam webshop na kojem možete pronaći baš sve za školu i ured.

Pogledajte našu ponudu 2u1 ruksaka, pernica, bilježnica i svih ostalih potrepština.

 

banner